Tapahtuma

Euroopan neuvoston ihmisoikeuspäivä 4.5.2023 kokoaa yhteen kiinnostavimmat ja asiantuntevimmat puheenvuorot ihmisoikeuksista. Tapahtuma tarjoaa näkökulmia jokaiselle.

#ihmisoikeuspäivä2023 #människorättsdag2023

Keskustelua ihmisoikeuksista Suomessa

Euroopan neuvoston ihmisoikeuspäivä 4.5.2023 kokoaa yhteen kiinnostavimmat ja asiantuntevimmat puheenvuorot Euroopan neuvoston vaikutuksesta ihmisoikeuksiin Suomessa. Päivän teemoja ovat resilienssi ja kuntalaisosallisuus. Keskiössä on Euroopan neuvoston ja sen sidosryhmien työ ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen edistämiseksi. Keskusteluissa pohditaan paikallistason eli kuntien roolia ihmisoikeustyössä.

Tapahtuma tarjoaa näkökulmia päättäjille, asiantuntijoille, tutkijoille ja kuntalaisille. Ohjelmassa on sekä asiantuntijakeskusteluita että kuntalaistapahtuma.

Vuonna 2023 tapahtuma järjestetään Turussa Åbo Akademin Arkenilla ja Hansakorttelissa.

Euroopan neuvoston ihmisoikeuspäivä Suomessa on osa Euroopan laajuista kampanjaa 46 eri Euroopan neuvoston jäsenmaassa.

Ilmoittaudu mukaan >

Ohjelma >

Esteettömyys >

Saavutettavuusseloste >

Ilmoittaudu asiantuntija­­seminaariin!

Voit osallistua vapaasti kansalaistapahtumaan ilman ilmoittautumista. Asiantuntijaseminaariin tarvitsemme ilmoittautumiset etukäteen.


Euroopan neuvosto on maanosan johtavin ihmisoikeusjärjestö

Euroopan neuvosto edistää ihmisoikeuksia kansainvälisin sopimuksin (esim. Euroopan ihmisoikeussopimus ja yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta). Euroopan neuvosto seuraa ihmisoikeuksien toteutumista jäsenvaltioissa.  


Euroopan neuvosto perustettiin vuonna 1949

Euroopan neuvostossa on 46 jäsenmaata. Kyseessä on Euroopan vanhin ja poliittinen yhteistyöjärjestö. Euroopan maista Venäjä, Valko-Venäjä ja Kosovo eivät ole Euroopan neuvoston jäseniä.